Omgeving en activiteiten bij de B&B

De plek

Uitzicht ~ Saromaja B&B
Spelen bij ~ Saromaja B&B
Zicht op ~ Saromaja B&B
Erf ~ Saromaja B&B
Saromaja B&B
Doorkijkje naar ~ Saromaja B&B
Saromaja B&B
De wei ~ Saromaja B&B
Erf ~ Saromaja B&B
Nacht ~ Saromaja B&B

Maps

Saromaja B&B ~ Google maps
Saromaja B&B ~ Google maps

De omgeving

De B&B bevindt zich in Ambt Delden, gemeente Hof van Twente. Het buurtschap heet Zeldam. Op loopafstand (+/- 2km) vindt u de stad (met een dorps karakter) Goor. Op fietsafstand liggen onder andere, Delden (+/- 6km), Enter (+/- 7km), Rijssen (+/- 10km) en Hengelo (+/- 12km).

De foto’s hieronder zijn gemaakt op loopafstand van onze B&B tijdens één van onze vele wandelingen.

Weldam ~Saromaja B&B
Zeldam ~ Saromaja B&B
Twentekanaal ~ Saromaja B&B
Langs Twentekanaal ~ Saromaja B&B
Zeldam ~ Saromaja B&B
Weldam ~ Saromaja B&B

Landgoederen

Saromaja B&B ~ Kasteel Weldam
Saromaja B&B ~ Kasteel Twickel

Er liggen diverse landgoederen in de nabije omgeving, waaronder Twickel en Weldam. De dichtbijzijnste wandelroute op Landgoed Weldam, start op 100m vanaf het erf. Hier kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Ook buiten deze landgoederen zijn vele fiets- en wandelroutes te volgen.

Wandelroutes

Havezatenpad

Overijssel staat bekend als ‘de Tuin van Nederland’ vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap dat door boeren en landheren gekneed is. Het Overijssels Havezatenpad biedt de wandelaar een Lange Afstands Wandeling langs prachtige havezaten, kastelen, landgoederen, historische stadjes en veenmoerassen. Wandel 270 km van Oldenzaal naar Steenwijk en doorkruis Oost-Twente; het gebied rond Delden en Twickel, Goor en Diepenheim; het dal van Regge, Vecht en Zwarte Water en arriveer via de waterrijke Weerribben-Wieden in het Steenwijkerwold.

Havezatenpad ~ Saromaja B&B

Het Overijssels Havezatenpad is een Lange-afstand-wandelpad (LAW 12) van 270 km dat door de Nivon-werkgroep Overijssel sinds 1997 is ontwikkeld. Het pad loopt van Steenwijk naar Oldenzaal en heeft verbindingen met het ZuiderzeepadPionierspadMaarten van RossumpadPieterpadMarskramerpadNoaberpad en het Twentepad.

De route is verdeeld in de volgende etappes:

Kuierroute

De Kuierroute Wiene-Zeldam is een voorbeeld van hoe samenwerking kan leiden tot iets moois. In dit geval hebben een aantal actieve mensen uit beide buurtschappen gezamenlijk het initiatief genomen voor de ontwikkeling van één cultuurhistorisch visitekaartje: de Kuierroute Wiene-Zeldam. Deze kuierroute bestaat uit een wandeling door Wiene en een over het Zeldam, die met elkaar in verbinding staan zodat er één route ontstaat. Ondanks alle veranderingen in het landschap door de eeuwen heen zijn zowel in Wiene als Zeldam nog diverse verrassende herinneringen aan het verleden bewaard gebleven. Op de kuierroute Wiene-Zeldam zijn diverse bankjes en picknickplaatsen waar u kunt pauzeren en genieten van het landschap om u heen. Daarnaast ligt er aan de route een gezellig boerderijterras en pannenkoekerie om de inwendige mens te versterken.

Overige routes

Natuurmonumenten heeft een aantal mooie wandelroutes in Twente https://www.natuurmonumenten.nl/wandelen-in-twente, maar je kan ook terecht op https://www.visittwente.nl/routes-Twente/wandelen/.

Fietsroutes

https://www.visittwente.nl/routes-Twente/fietsen-in-twente/

https://www.fietsnetwerk.nl/fietsen-in-twente/

Activiteiten

Voor diverse activiteit in de gemeente Hof van Twente kunt u de website www.visithofvantwente.nl bezoeken. Voor heel Twente bezoekt u www.visittwente.nl