Over ons, het gezin achter de B&B

Hallo allemaal,

Wij zijn Remco (1978), Diana (1979), Sascha (2009), Robin (2010), Marijn (2018), Jamie(2020) en Diede (2022), samengevat: de familie Van Amersfoort!

Ons gezin! v.l.n.r. Remco, Diana (met Diede nog in de buik), Marijn, Jamie, Robin en Sascha.
De Kinders! v.l.n.r. Jamie, Sascha, Marijn, Robin en kleine Diede

Lees ook over onze verhuizing van Leidschendam naar Ambt Delden in het AD van 31-08-2021:

Remco en Diana kochten voor prijs rijtjeshuis in de randstad een woonboerderij in Twente

Saromaja B&B ~ FOTO: Frans Nikkels FN20210825 copyright

Idee naar B&B

In de zomer van 2019 kwam het voor het eerst ter sprake. We vonden het heerlijk om vanuit onze vaste staplek op de camping zo de bossen en weilanden in te lopen. Wat meer ruimte om ons heen dan we op dat moment in ons huis te Leidschendam hadden. Vanuit onze jeugd kenden we allebei dat gevoel van vrijheid, want onze wiegjes stonden in Twente (Remco) en Achterhoek (Diana).

We zagen tijdens een fietstocht een woonboerderij te koop en fantaseerden over paarden, een theehuis en zelfs een B&B. Meer uit nieuwsgierigheid dan serieus maakten we een bezichtigingsafspraak. Vanaf toen was er onofficieel een keuze gemaakt; we gingen op boerderijen jacht!

Het eerste boerderijtje is niets geworden en er volgende nog zo’n 25 bezichtigingen. De één wat succesvoller dt.an de ander. Op 7 december 2019 bezochten we voor het eerst ons huidige stekkie, en wat waren we enthousiast: goed bereikbaar, mooie uitstraling, veel ruimte, uitzicht, dichtbij een dorp (of stad, zoals Goor officieel te boek staat).

Vlak voor de kerst van 2019 werden de onderhandelingen positief afgesloten en na een bouwtechnische keuring werd in januari 2020 het voorlopige koopcontract ondertekend.

Ondertussen hadden we vele ideeën over de verbouwing van ons woonhuis, maar ook over de schuur annex bruine kroeg naast het huis. Zie hier het verloop van De verbouwing!

In de zomer van 2020 hebben we de eenmanszaak Rosadi Orthopedagogiek van Diana om laten zetten naar de VOF SAROMAJA B&B van ons samen.

Typisch de familie Van Amersfoort

Naast bovenstaande over de totstandkoming van de verhuis- en verbouwplannen willen wij graag vertellen wie wij zijn. Wij vinden het belangrijk dat jullie weten bij wie je je wekkend weg of vakantie doorbrengt. Je kan je voorstellen dat je in deze B&B setting veel privacy hebt, maar ook het contact kan opzoeken met ons gezin. Al is het maar, omdat je vanuit het raam onze kinderen buiten ziet spelen of zelfs dat jouw eventuele kinderen zelfs meespelen.

Wij typeren onszelf als een gezellige en drukke chaos. Er is altijd iets te doen. Verder hebben we allemaal onze eigen eigenaardigheden, of zoals wij zeggen: we zijn allemaal uniek!

Remco en ik zijn sinds 29 november 1996 een paar en sinds 29 november 2006 een echtpaar. We houden beiden van wandelen, uit eten gaan en concerten bezoeken, maar kunnen net zo blij worden van een avondje op de bank hangen of in de tuin zitten. Een goed glas wijn drinken we graag daarbij. Ik ben van het snelle en vaar op mijn gevoel. Remco denkt eerst na en is nuchter. Zo houden we elkaar mooi in balans.

Sascha en Robin spelen graag buiten op de trampoline of doen een spelletjes op hun telefoon, al dan niet samen met vriendinnen. Verder zitten zij beiden op korfbal. Waar Sascha gaat voor actie, zal Robin relatieve rust kiezen in haar activiteiten. Sascha gaat naar de middelbare school en Robin naar groep 8. Puberkenmerken zijn (beginnend) aanwezig.

Marijn is een echt buitenkind en zit het liefst de hele dag in de zandbak. Ook meehelpen (van de wal in de sloot) in de tuin of het huishouden zijn favoriete activiteiten.

Jamie is een ondernemende dreumes, die overal heen stapt. De voorkeur hebben dingen waar hij niet aan mag komen. Het woord nee, betekend voor hem het einde van de wereld en dus huilen, maar verder lacht hij altijd.

Diede is een erg makkelijke baby. Hij gaat mee in het ritme van ons drukke gezin en slaapt, eet en poept, zoals het hoort.

Kijk ook eens op onze facebookpagina!